• Vinete provensale cu brânză proaspătă și cimbru


    Vinete provensale cu brânză proaspătă și cimbru

    40 min

    4 Porţii

    Ingrediente

    • 200g sos Provensal
    • 2 vinete
    • 100 g brânză proaspătă (brânză din lapte de capră, oaie sau vacă)
    • Ulei de măsline virgin
    • Sare
    • Cimbru proaspăt
    • Pâine proaspătă

    Preparare

    1. Tăiaţi vinetele în felii cu grosimea de 1cm, asezonaţi cu sare și lăsaţi să stea timp de 15 minute.
    2. Ștergeţi feliile cu prosoape de hârtie.
    3. Întindeţi uleiul pe vinete cu o pensulă și gătiţi-le lent la grătar în tigaie, pe ambele părţi, până se înmoaie.
    4. Păstraţi feliile de vinete calde, de exemplu, în cuptor.
    5. Serviţi-le garnisite cu sos și presărate cu brânză zdrobită și cimbru. Serviţi cu pâine proaspătă.







  • Articole similare