
Vinete provensale cu brânză proaspătă și cimbru
40 min
4 Porţii
Ingrediente
- 200g
sos
Provensal
- 2 vinete
- 100 g
brânză proaspătă (brânză din lapte de capră, oaie sau vacă)
- Ulei
de măsline virgin
- Sare
- Cimbru
proaspăt
- Pâine proaspătă
Preparare
- Tăiaţi
vinetele în felii cu grosimea de 1cm, asezonaţi cu sare și lăsaţi să stea
timp de 15 minute.
- Ștergeţi
feliile cu prosoape de hârtie.
- Întindeţi
uleiul pe vinete cu o pensulă și gătiţi-le lent la grătar în tigaie, pe
ambele părţi, până se înmoaie.
- Păstraţi
feliile de vinete calde, de exemplu, în cuptor.
- Serviţi-le
garnisite cu sos și presărate cu brânză zdrobită și cimbru. Serviţi cu
pâine proaspătă.