Curcan la grătar cu roșii uscate, rodie și orez mediteranean
25 min
4 Porţii
Ingrediente
- 1
piept de curcan mare
- 2
pumni de roşii uscate
- 4
pumni de mazăre congelată
- 1
castravete
- 4
pumni de semințe de rodie
- 2
pumni de frunze de pătrunjel
- 2
pachete de orez
mediteranean integral Uncle Ben’s sau orez
cu roşii și busuioc
Preparare
- Tăiați
pieptul de curcan pe lungime, în jumătate, și ungeți-l ușor cu ulei.
- Așezați
curcanul pe grătar și lăsați la gătit pentru 5 minute pe fiecare parte.
- În
timp ce se gătește curcanul, tăiați cubulețe roşiile uscate, pătrunjelul
și castravetele.
- Rulați
rodia pe un tocător, pentru ca semințele să iasă mai ușor. Tăiați rodia în
două, apoi, cu ajutorul unei linguri mari, loviți coaja rodiei, până ies
toate semințele.
- În
cuptorul cu microunde, într-un vas rezistent, puneți mazărea și 10 linguri
de apă caldă, după care lăsați mazărea la microunde pentru 2 minute,
scurgeți apa și dați deoparte vasul.
- Încălziți
orezul Uncle Ben’s.
- După
ce curcanul s-a gătit complet, tăiați-l în fâșii de câte 1 cm.
- Într-un
vas mare, puneți toate ingredientele și amestecați-le pentru a face o
salată, serviți-o și savurați-o.