• Alergiile de primavara la copii: cum sa le recunosti

     


    A venit, in sfarsit, primavara, iar copiii se pot bucura de mai mult timp petrecut afara, la aer curat. Pentru unii dintre ei, insa, acest sezon vine si cu o problema: alergiile, care sunt manifestari destul de frecventa. Este bine sa stii de la bun inceput ce sensibilitati alergice are copilul tau, astfel incat sa il poti proteja si sa iei masuri la timp. Iata ce spun pediatrii despre alergiile de primavara la copii.

    Care sunt simptomele cele mai frecvente:

    * Stranut

    * Secretii nazale abundente

    * ochii aposi, mancarimi

    * cearcane

    * mancarime la nas

    * mancarime in gat

    * congestionare

    * Tuse

     

    Acestea sunt simptome destul de frecvente ale alergiilor, dar unii copii vor avea o reactie mai acuta. Alergiile mai severe pot cauza respiratie suieratoare si agravarea astmului, atrag atentia numeroase studii in domeniu. Unii copii pot dezvolta, de asemenea, reactii cutanate, cum ar fi eczeme sau pot avea eruptii de urticarie, care pot fi usoare sau foarte severe.

    Foarte multi oameni cred ca alergiile sunt declansate de flori. Acest lucru nu este tocmai adevarat. De obicei, este vorba mai degraba de copacii care polenizeaza in aceasta perioada. De asemenea, ierburile polenizatoare declanseaza adesea alergii vara, iar buruienile au acelasi efect in timpul toamnei.

    Desi nu puteti evita complet aceste declansatoare ale alergiilor sezoniere, puteti lua masuri pentru a reduce expunerea copilului, inclusiv mentinerea ferestrelor inchise, spalarea fetei copilului dupa ce a fost afara in timpul sezonului de alergii si schimbarea hainelor imediat ce ajunge acasa.

    De unde stii daca copilul tau are alergii sezoniere? Cel mai bine este sa vizitati medicul pediatru al copilului, decat sa va autodiagnosticati si sa riscati sa tratati copilul cu medicamente gresite.

    Tot pediatrul va poate indruma catre efectuarea unor analize, care pot stabili exact la ce anume este alergic copilul. Acestea pot fi efectuate prin mai multe metode, inclusiv prin recoltarea de sange si analizarea lui in laborator.

  • Articole similare