• Cum sa pregatesti omleta perfecta






    Unul dintre cele mai des pregatite feluri de mancare pentru micul dejun, omleta pare, la prima vedere, o misiune culinara usoara. Daca vrei, insa, sa ii dai cu adevarat savoare si sa fii recunoscut ca un artizan al omletelor, exista cateva trucuri pe care trebuie sa le cunosti, Iata reteta de omleta perfecta oferita pentru BBC Food de celebrul bucatar Ellis Barre.

    Ingrediente

    2 cubulete de unt

    O mana mare de spanac

    2 oua 

    15g branza cheddar, rasa

    sare si piper negru proaspat macinat


    Pregatire:

    Topeste un cubulet de unt intr-o tigaie pusa pe foc mediu. Adaugati spanacul si gatiti timp de 1-2 minute. Se condimenteaza cu sare si piper. Scoateti pe o farfurie si lasati deoparte.

    Într-un castron, bateti ouale pana se amesteca. Puneti tigaia la foc mediu-mare, adaugati restul de unt si topiti-l pana incepe sa faca, apoi invartiti tigaia, astfel incat untul topit sa se distribuie uniform.

    Se toarna ouale batute, apoi se inclina tigaia pentru a distribui uniform ouale. Se lasa 20 de secunde, pana cand ouale incep sa faca bule.

    Lucrand rapid, folositi o spatula sau o lingura de lemn pentru a aduce partile laterale ale omletei spre centru, incorporand untul. Agitati usor tigaia pentru a redistribui oul la margini.



    Presarati branza si spanacul la mijloc in timp ce omleta este inca usor lichida, apoi luati tigaia de pe foc. Caldura reziduala va continua sa gateasca oul. Se condimenteaza cu sare si piper.


  • Articole similare