Ingrediente
2 cubulete de unt
O mana mare de spanac
2 oua
15g branza cheddar, rasa
sare si piper negru proaspat macinat
Pregatire:
Topeste un cubulet de unt intr-o tigaie pusa pe foc mediu. Adaugati spanacul si gatiti timp de 1-2 minute. Se condimenteaza cu sare si piper. Scoateti pe o farfurie si lasati deoparte.
ÃŽntr-un castron, bateti ouale pana se amesteca. Puneti tigaia la foc mediu-mare, adaugati restul de unt si topiti-l pana incepe sa faca, apoi invartiti tigaia, astfel incat untul topit sa se distribuie uniform.
Se toarna ouale batute, apoi se inclina tigaia pentru a distribui uniform ouale. Se lasa 20 de secunde, pana cand ouale incep sa faca bule.
Lucrand rapid, folositi o spatula sau o lingura de lemn pentru a aduce partile laterale ale omletei spre centru, incorporand untul. Agitati usor tigaia pentru a redistribui oul la margini.
Presarati branza si spanacul la mijloc in timp ce omleta este inca usor lichida, apoi luati tigaia de pe foc. Caldura reziduala va continua sa gateasca oul. Se condimenteaza cu sare si piper.