• ZIUA VAFELOR sau GOFRELOR - 25 MARTIE!



    Vafele sau gofrele sunt cu siguranță memorabile, mai ales dacă sunt făcute la perfecțiune: crocante la exterior cu un centru moale. Acoperite cu zahăr pudră, sirop dulce sau gem, devin desertul perfect!

    AÈ™a că este timpul să începem să sărbătorim Ziua Waffle! 

    Ziua Vafelor a început în Suedia ca “VÃ¥ffeldagen”, la început confundată cu „vÃ¥rfrudagen” suedez, însemnând „Ziua Maicii Noastre”, care se sărbătoreÅŸte în aceeaÈ™i dată. Ziua marchează începutul primăverii È™i este sărbătorită prin consumul (cât) multor vafe. 

    Pe cora.ro gasiti o varietate de gofre. 

    Această reÈ›etă de gofră de casă este modalitatea perfectă de a vă bucura de o dimineață leneșă de weekend! Folosind doar o mână de ingrediente pe care probabil le aveÈ›i în cămară, aceste vafe sunt delicioase 

    Ingrediente
    150 g făină 
    1 linguriță praf de copt
    1 linguriță zahăr
    1 ou mare 
    240 ml lapte semidegresat
    1 portocala opțional
    extract de vanilie, opțional

    Cum se fac gofrele
    Această reÈ›etă uÈ™oară È™i pufoasă de vafe de casă este uÈ™oară, dar durează doar aproximativ 15 minute de pregătire. 

    Metodă
    Se amestecă toate ingredientele uscate într-un castron mare. Bateți treptat oul, apoi adăugați laptele încet, amestecând bine pentru a obține un aluat cât mai neted posibil.
    Dacă faceți vafe dulci, radeți coaja de portocală și adăugați câteva picături de extract de vanilie.
    Pregătiți-vă mașina de vafe. Odată ce este fierbinte, amestecați amestecul de aluat și sigilați-l, urmând instrucțiunile mașinii până când gofrele sunt fierte.
    Serviți cu orice vă place!






  • Articole similare