Vafele sau gofrele sunt cu siguranță memorabile, mai ales dacă sunt făcute la perfecțiune: crocante la exterior cu un centru moale. Acoperite cu zahăr pudră, sirop dulce sau gem, devin desertul perfect!
Așa că este timpul să începem să sărbătorim Ziua Waffle!
Ziua Vafelor a început în Suedia ca “VÃ¥ffeldagen”, la început confundată cu „vÃ¥rfrudagen” suedez, însemnând „Ziua Maicii Noastre”, care se sărbătoreÅŸte în aceeaÈ™i dată. Ziua marchează începutul primăverii È™i este sărbătorită prin consumul (cât) multor vafe.
Pe cora.ro gasiti o varietate de gofre.
Această rețetă de gofră de casă este modalitatea perfectă de a vă bucura de o dimineață leneșă de weekend! Folosind doar o mână de ingrediente pe care probabil le aveți în cămară, aceste vafe sunt delicioase
Ingrediente
150 g făină
1 linguriță praf de copt
1 linguriță zahăr
1 ou mare
240 ml lapte semidegresat
1 portocala opțional
extract de vanilie, opțional
Cum se fac gofrele
Această rețetă ușoară și pufoasă de vafe de casă este ușoară, dar durează doar aproximativ 15 minute de pregătire.
Metodă
Se amestecă toate ingredientele uscate într-un castron mare. Bateți treptat oul, apoi adăugați laptele încet, amestecând bine pentru a obține un aluat cât mai neted posibil.
Dacă faceți vafe dulci, radeți coaja de portocală și adăugați câteva picături de extract de vanilie.
Pregătiți-vă mașina de vafe. Odată ce este fierbinte, amestecați amestecul de aluat și sigilați-l, urmând instrucțiunile mașinii până când gofrele sunt fierte.
Serviți cu orice vă place!