• ZIUA VAFELOR sau GOFRELOR - 25 MARTIE!  Vafele sau gofrele sunt cu siguranță memorabile, mai ales dacă sunt făcute la perfecțiune: crocante la exterior cu un centru moale. Acoperite cu zahăr pudră, sirop dulce sau gem, devin desertul perfect!

  Așa că este timpul să începem să sărbătorim Ziua Waffle! 

  Ziua Vafelor a început în Suedia ca “Våffeldagen”, la început confundată cu „vårfrudagen” suedez, însemnând „Ziua Maicii Noastre”, care se sărbătoreşte în aceeași dată. Ziua marchează începutul primăverii și este sărbătorită prin consumul (cât) multor vafe. 

  Pe cora.ro gasiti o varietate de gofre. 

  Această rețetă de gofră de casă este modalitatea perfectă de a vă bucura de o dimineață leneșă de weekend! Folosind doar o mână de ingrediente pe care probabil le aveți în cămară, aceste vafe sunt delicioase 

  Ingrediente
  150 g făină 
  1 linguriță praf de copt
  1 linguriță zahăr
  1 ou mare 
  240 ml lapte semidegresat
  1 portocala opțional
  extract de vanilie, opțional

  Cum se fac gofrele
  Această rețetă ușoară și pufoasă de vafe de casă este ușoară, dar durează doar aproximativ 15 minute de pregătire. 

  Metodă
  Se amestecă toate ingredientele uscate într-un castron mare. Bateți treptat oul, apoi adăugați laptele încet, amestecând bine pentru a obține un aluat cât mai neted posibil.
  Dacă faceți vafe dulci, radeți coaja de portocală și adăugați câteva picături de extract de vanilie.
  Pregătiți-vă mașina de vafe. Odată ce este fierbinte, amestecați amestecul de aluat și sigilați-l, urmând instrucțiunile mașinii până când gofrele sunt fierte.
  Serviți cu orice vă place!


 • Articole similare