• Chiftelute rapide cu sos de rosii cherry

     


    O cina rapida pentru doua persoane in mai putin de 30 de minute? Misiune posibila, datorita acestei retete delicioase de chiftelute usor de preparat, asortate la un sos proaspat de rosii cherry.

    Ingrediente

    Pentru chiftelute

    200g carne tocata de vita

    ½ lingurita de cimbru

    2 ceapa verde, tocata marunt

    sare si piper negru proaspat macinat

    2 linguri de ulei de masline, pentru prajire

     

    Pentru sosul de rosii

    1 lingura ulei de masline extravirgin

    2 catei de usturoi, taiati subtire

    Un varf de cutit de fulgi de ardei iute uscati (sau mai mult daca va plac mancarea picanta)

    400g rosii cherry din conserva sau rosii proaspete tocate

    5 frunze de busuioc, maruntite (optional)

     

    Pentru servire

    200g tagliatelle proaspete, gatite conform instructiunilor de pe cutie

    parmezan proaspat ras

     

    Preparare

    Pentru chiftele, puneti toate ingredientele destinate lor, in afara de ulei, intr-un castron. Condimentati cu sare si piper, apoi folositi mainile pentru a amesteca bine totul. Împartiti amestecul in 10 bucati de dimensiuni uniforme si rotiti fiecare bucata intr-o bila, apoi aplatizati-le usor, astfel incat sa se gateasca mai repede.

    Încalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu, apoi adaugati chiftelele si prajiti-le timp de 5-6 minute, invartindu-le o data sau de doua ori, sau pana se rumenesc pe ambele parti.

    Pentru sos, incalziti uleiul de masline intr-o cratita la foc mediu, adaugati usturoiul si ardeiul iute si prajiti-le 1 minut. Adaugati rosiile, mariti focul si fierbeti timp de 5 minute pentru a scadea usor, apoi condimentati cu sare si piper. Se amesteca frunzele de busuioc, rezervand putin pentru garnitura.

    Pentru a servi, lingurati tagliatelele fierbinti intr-un castron larg, puneti chiftelele deasupra, turnati deasupra sosul de rosii, presarati parmezan si garnisiti cu putin busuioc.

  • Articole similare