O cina rapida
pentru doua persoane in mai putin de 30 de minute? Misiune posibila, datorita
acestei retete delicioase de chiftelute usor de preparat, asortate la un sos
proaspat de rosii cherry.
Ingrediente
Pentru chiftelute
200g carne tocata
de vita
½ lingurita de
cimbru
2 ceapa verde,
tocata marunt
sare si piper
negru proaspat macinat
2 linguri de ulei
de masline, pentru prajire
Pentru sosul
de rosii
1 lingura ulei de
masline extravirgin
2 catei de
usturoi, taiati subtire
Un varf de cutit
de fulgi de ardei iute uscati (sau mai mult daca va plac mancarea picanta)
400g rosii cherry din conserva sau rosii
proaspete tocate
5 frunze de
busuioc, maruntite (optional)
Pentru servire
200g tagliatelle
proaspete, gatite conform instructiunilor de pe cutie
parmezan proaspat
ras
Preparare
Pentru chiftele,
puneti toate ingredientele destinate lor, in afara de ulei, intr-un castron.
Condimentati cu sare si piper, apoi folositi mainile pentru a amesteca bine
totul. ÃŽmpartiti amestecul in 10 bucati de dimensiuni uniforme si rotiti
fiecare bucata intr-o bila, apoi aplatizati-le usor, astfel incat sa se
gateasca mai repede.
ÃŽncalziti uleiul
de masline intr-o tigaie mare la foc mediu, apoi adaugati chiftelele si
prajiti-le timp de 5-6 minute, invartindu-le o data sau de doua ori, sau pana
se rumenesc pe ambele parti.
Pentru sos,
incalziti uleiul de masline intr-o cratita la foc mediu, adaugati usturoiul si
ardeiul iute si prajiti-le 1 minut. Adaugati rosiile, mariti focul si fierbeti
timp de 5 minute pentru a scadea usor, apoi condimentati cu sare si piper. Se
amesteca frunzele de busuioc, rezervand putin pentru garnitura.
Pentru a servi,
lingurati tagliatelele fierbinti intr-un castron larg, puneti chiftelele
deasupra, turnati deasupra sosul de rosii, presarati parmezan si garnisiti cu
putin busuioc.