• Cum sa iti pregatesti masina pentru primavara

     


    Sezonul de primavara calendaristica a inceput deja, iar vremea se va incalzi cu fiecare zi care trece. Cheful de a face excursii cu masina este si el, in mod natural, in plina ascensiune. Dupa frigul si intemperiile caracteristice iernii, automobilul tau are si el nevoie de putina atentie si grija, pentru a se afla intr-o stare perfecta atunci cand vei porni la drum. Iata ce trebuie sa faci pentru ca masina ta sa fie impecabila in aceasta primavara:

    In primul rand, trebuie sa speli masina, pentru a indeparta toate urmele lasate de iarna. Mergi la o spalatorie care se ocupa atat de exteriorul vehiculului,  cat si de trenul de rulare. Desi nu puteti vedea trenul de rulare, acolo se acumuleaza sarea folosita pe drumuri pentru a combate poleiul. O curatare aprofundata va ajuta la evitarea ruginii si a acumularilor.

    O idee buna este sa spalati si interiorul vehiculului. Desi poate parea uscat, podeaua poate fi incarcata cu apa, sare si oricare alta substanta care s-a aflat pe talpa pantofilor tai in timpul iernii.

    Inspectati, rotiti si aliniati anvelopele. Condusul pe timp de iarna este dificil pentru anvelopele vehiculului dvs. Alinierea si rotirea anvelopelor ofera o mai mare siguranta in timpul mersului si creste longevitatea acestora.

    Este, de asemenea, important sa monitorizati suprafata de rulare a anvelopelor si sa va asigurati ca aceasta se afla in parametri buni, cu atat mai mult cu cat veti avea nevoie de o tractiune adecvata pentru lunile ploioase care urmeaza.

    Este, de asemenea, momentul sa scoateti anvelopele de iarna si sa le inlocuiti cu unele pentru toate anotimpurile sau de vara.

    Verificati stergatoarele de parbriz. Dupa cum bine stiti, ele sunt foarte utilizate in timpul iernii. Cel mai bine este sa va schimbati stergatoarele in fiecare anotimp, mai ales cand se apropie sezonul ploios. Ștergatoarele noi de parbriz vor imbunatati vizibilitatea si vor reduce riscul de accident, asadar este esential sa le acordati importanta cuvenita si sa le priviti ca pe investitie in siguranta soferului si a pasagerilor.

  • Articole similare