• Cum petrecem timp cu copiii in vacanta prelungita

     


    Pentru ca vacanta prelungita a copiilor se apropie cu pasi repezi, iti venim in ajutor cu cateva sugestii de activitati cu copiii in casa, dar si in aer liber, cu respectarea masurilor de distantare sociala. Nu ezita sa petreci cat mai mult timp afara, acum ca a venit vremea buna, alegand zone izolate, mai putin frecventate, pentru a fi in siguranta.

    Poti alege sa iesi cu bicicleta pe stradute, in cartier sau poti opta pentru o excursie de o zi in jurul Bucurestiului, unde sa te poti plimba pe alei de padure in voie. Copiii vor simti ca sunt intr-o aventura de explorare, iar tu poti profita de leurda care este in sezon, culegand din padure.  Acasa, poti transforma cina intr-o activitate ad-hoc, preparand, alaturi de copii, un pesto de leurda.

    De asemenea, poti profita de faptul ca au inflorit deja florile si poti, alaturi de copii, sa aduni diverse flori, de diferite forme si culori, sa le presezi intr-o carte groasa, iar apoi sa le lipesti, creand felicitari pe care copiii le pot oferi sau trimite bunicilor.

    O alta modalitate de a te bucura de vremea buna, respectand masurile de siguranta, este de a organiza un picnic in aer liber. Copiii vor fi incantati de oportunitatea de a petrece cateva ore in aer liber, iar tu le poti propune sa priveasca cum plutesc norii, sa observe insectele printr-o lupa sau, de ce nu, sa se catere in copaci.

    In zilele in care nu poti iesi din casa fie datorita vremei, fie lipsei de timp, iti propunem cateva activitati usor de organizat si foarte apreciate de copiii de toate varstele. Copiilor mai mari, le poti propune crearea unui jurnal de vacanta prin care se pot exprima cu ajutorul desenelor.

    Daca si tu ai un copilas energic, dornic sa incerce lucruri noi, poti face un traseu cu diverse obstacole: cu banda izolatoare, poti trasa cateva linii pentru sarituri, apoi poti adauga traseului cateva obstacole precum o perna sau un scaunel si un cos in care sa arunce obiecte. Pentru a imbina utilul cu placutul, implica-i si pe cei mici in curatenia de Paste: lasa-i sa stearga praful, incurajeaza-i sa isi stranga jucariile sau, de ce nu, lasa-i sa mature sau sa spele pe jos.  Nici geamurile nu ar trebui neglijate, iar daca le oferi copiilor un spray cu apa, fii sigura ca vor face o treaba buna ! Chiar daca vei pierde din eficienta, cu siguranta va fi o activitate apreciata !   

    Cu toate ca aceasta vacanta prelungita nu vine intr-un context fericit, pentru copii vacanta este un motiv de veselie, iar noi putem profita de timpul petrecut alaturi de ei pentru a gasi si mai des motive si modalitati de relaxare care ne dau energia de a trece mai usor peste aceasta perioada de incercare pentru toti ! 

  • Articole similare