• Cum iti aperi pielea de soarele de primavara

     


    Primavara a inceput oficial, chiar daca soarele inca se lasa asteptat. In curand insa, ne vom putea bucura de zile cu mult soare si, odata cu ele, trebuie sa ne pregatim tenul astfel incat acesta sa nu fie afectat de razele prea puternice sau de vantul de primavara. Soarele are multiple avantaje pentru corpul nostru, insa pentru pielea sensibila a fetei, soarele de primavara se poate dovedi prea agresiv.

    Poate cel mai important beneficiu al soarelui este producerea vitaminei D. Pentru ca aceasta sa fie produsa in cantitati satisfacatoare pentru organism, este nevoie de o expunere de cel putin 15-20 de minute la soare. Insa pentru ca intre Octombrie si Martie acest lucru este rareori posibil, producerea vitaminei D trebuie reglata din alimentatie.

     

    Pe de alta parte, odata cu primele raze de soare mai puternice, pilea noastra poate avea de suferit daca nu o ingrijim corespunzator. Iata cateva sfaturi pentru ingrijirea tenului primavara, astfel incat sa eviti imbatranirea pielii, ridarea sau pigmentarea tenului :

     

    Alege o crema hidratanta cu SPF 15 sau 30. Chiar daca este luna martie, in unele zile soarele poate fi foarte puternic intre orele 12 si 15. De aceea, este indicata aplicarea unei creme hidratante de zi dar care sa aiba si protectie UV. Persoanele care au pielea foarte alba si sensibila, pot recurge la aplicarea unei creme cu un factor mai mare de protectie.

     

    Aplica crema in functie de intensitatea soarelui si a tipului de piele. In cazul in care te afli intr-un loc cu mult soare si planuiesti sa ramai afara pentru mai multe ore, este posibil sa ai nevoie sa-ti reimprospatezi stratul de crema aplicat pe fata. De aceea, iti recomandam sa porti tot timpul in geanta o astfel de crema.

     

    Aplicarea unei creme de fata si a unei creme de protectie. In cazul in care nu ai o crema hidratanta cu SPF, poti aplica mai intai o crema de zi si, dupa ce aceasta a fost absorbita in piele, poti aplica si un strat de crema de protectie solara. In felul acesta, vei avea o dubla protectie. Pe de o parte, tenul tau va fi hranit cu vitamine si uleiuri necesare, iar pe de alta parte, va fi protejat impotriva razelor agresive de soare.

  • Articole similare