• Cum ne pregatim picioarele pentru sezonul cald

     


    Abia s-a schimbat fila in calendar si am ajuns la prima luna de primavara, insa multe dintre noi abia asteptam ca zezonul cald sa soseasca cu toate vigoarea lui. Odata cu cresterea temperaturilor, picioarele noastre vor fi tot mai expuse privirilor. De aceea, in timp ce trecem in revista sandalele si pantofii decupati in care le vom pune in valoare, este si momentul sa le pregatim pentru a arata cat mai bine atunci cand momentul asteptat va sosi. Iata ce te sfatuiesc expertii in frumusete sa faci, pentru a te asigura ca picioarele tale sunt in cea mai buna forma:

    Hidrateaza-le cat mai bine. Pe masura ce imbatranim, pielea de pe picioare pierde uleiurile naturale si umiditatea, lasandu-ne cu picioarele uscate si cu calcaiele crapate, ceea ce este extrem de neplacut si de inestetic.. Hidratarea zilnica a picioarelor le ajuta sa isi recupereze frumusetea.

    Ai grija de pedichiura, si nu doar din motive estetice. Aceasta procedura este, in primul rand, una care tine de igiena personala. Unghiile neingrijite sunt mult mai vulnerabile la bacterii si ciuperci, ceea ce reprezinta, in primul rand, un risc pentru sanatatea ta. Asadar, asigura-te ca unghiile tale primesc atentia cuvenita, o data la doua saptamani.

    Sfatul specialistilor in frumusete este sa va taiati unghiile drept in loc sa le rotunjiti. Unghiile taiate in forma rotunda au un risc mai mare de a deveni incarnate. De asemenea, indiferent daca va faceti pedichiura acasa sau la salon, asigurati-va ca nu sunt taiate cuticulele, ci impinse la baza unghiei. Ele servesc ca o bariera pentru a preveni patrunderea murdariei si a resturilor in piele.

    Acordati atentie unghiilor ingalbenite. Daca aveti intotdeauna unghiile lacuite, in special cu culori inchise, este posibil ca o parte dintre colorantii din lac sa va pateze unghiile. Pentru a indeparta petele si a curata unghiile, frecati o felie de lamaie pe unghii timp de aproximativ un minut. Astfel, ele isi vor recapata aspectul impecabil si curat.

  • Articole similare