• Curatenia de primavara. Ce faci cu lucrurile pe care nu vrei sa le arunci?



    Tu stiai ca in fiecare secunda un camion de textile este aruncat la groapa de gunoi sau incinerat? Cum se apropie sarbatoarea Pastelui si, prin urmare, si febra curateniei de primavara, cel mai probabil vei incepe sa selectezi si lucrurile care nu iti mai sunt de folos. Cum multe dintre acestea sunt intr-o stare buna sau foarte buna, ai deja o strangere de inima sa le pui la ghena. Vestea buna este ca exista alternative mult mai sustenabile, chiar daca acestea presupun putin efort din partea ta. Cum cel mai probabil cea mai mare parte a lucrurilor de care vei dori sa scapi sunt hainele, iata cateva idei de reciclare pe care le poti pune in practica:

    Containerele de colectare. Daca esti din Bucuresti, trebuie sa stii ca, datorita mai multor initiative din partea unor actori comerciali impreuna cu societatea civila, exista containere de colectare a hainelor, amplasate in apropierea unor centre comerciale. Un astfel de centru este si cora Lujerului, unde poti gasi la intrarea principala dinspre pasajul Lujerului un astfel de punct de colectare. Alte locuri unde poti merge pentru a recicla haine sunt: Afi Cotroceni (in fata sediului ING), parcul Cismigiu (statia STB, colt cu strada Ioan Zalomit), Park Lake (Bulevardul Camul Ressu 23 E, in fata pietei Ramnicu Sarat), zona Cocor-Unirea (Bulevardul Ion C Bratianu, colt cu Raiffeisen Bank). In

    cazul in care nu poti ajunge la un astfel de punct de colectare, poti trimite pachetele cu haine prin posta, catre Asociatia Banca de Haine.

    De asemenea, puncte de colectare a hainelor au fost instalate si de Primaria Sectorului 1, in diferite parcuri, precum: Kisseleff, Bazilescu, Luigi Cazzavillan, I.C. Bratianu, Brancusi, etc. Lista completa o puteti gasi aici.

    Centre de plasament si oamenii strazii. Exista Asociatii care se ocupa de copiii institutionalizati sau de oamenii strazii, care va pot orienta in ceea ce priveste colectarea de haine sau transmiterea de colete. Astfel de asociatii sunt Samusocial (Bucuresti), Ajungem Mari, Fundatia Carusel.

    Adaposturile pentru animale. In cazul in care aveti paturi, prosoape sau cearceafuri in stare buna dar pe care pur si simplu vreti sa le schimbati pentru ca va doriti ceva nou, contactati astfel de adaposturi. Ceea ce voua nu va mai trebuieste, ar putea incalzi multe animalute

  • Articole similare