• Top 5 jocuri de societate de jucat impreuna cu copiii



    Chiar daca scolile au inceput si o mare parte din activitati s-au reluat, pandemia nu a luat sfarsit iar timpul petrecut in familia restransa va continua sa fie norma pentru o perioada relativ lunga de acum inainte. De aceea, parintii si copiii se vor bucura daca vor avea la indemana jocuri antrenante care sa le faca timpul impreuna incitant si memorabil. Venim si noi cu cateva idei de jocuri pe care sa le incercati in acest an :

     

    Battleship – joc de carti. Jocul este pentru toate varstele, foarte distractiv de jucat si care prinde pe toata lumea. Jucatorii devin foarte implicati pe parcursul jocului pentru ca se straduiesc sa descopere pozitia ocupata de oponenti. Este un joc de strategie si de intelegere a felului in care ii poti elimina pe ceilalti din cursa. Chiar daca varsta recomandata este sapte ani plus, pentru copiii mai mici, parintii pot face pereche cu acestia.

     

    Scrabble junior. Avantajul la Scrabble Junior fata de Scrabble-ul clasic este ca acesta are doua fete, una pentru copiii care cunosc literele si au un nivel avansat de citire, si cealalta pentru copiii care abia invata literele. Jocul este antrenant iar tabla de joc evolueaza odata cu copilul.

     

    Mouse trap Joc. Jocul este foarte creativ iar copiii vor avea o portie sanatoasa de distractie. Jocul antreneaza foarte mult mainile si partea interactiva. Este genul de joc care va fi foarte indragit de copiii carora le place sa construiasca. Chiar daca pare un joc care va fi indragit in special de cei mai mici, si copiii mari se vor bucura de el.

     

    Ticket to ride. Jocul are suficiente elemente de strategie care sa te faca sa crezi ca ai castigat pentru ca ai fost bun, dar are si suficiente elemente de noroc pentru a crea surprize. Jocul are o idee simpla, aceea de a duce la bun sfarsit rutele de pe harta care ti-au fost distribuite. Jocul are mai multe harti de baza, pe cea a Americii, pe cea a Europei sau a Africii.

     

    Colonistii din Catan Junior. Asemeni jocului destinat adultilor, jocul are la baza aceeasi idee, de a folosi si schimba resurse pentru a construi. In loc sa fie colonisti, jucatorii sunt pirati, cu ascunzatori localizate pe insule in apele din jurul Catanului si corabii care navigheaza in acele ape. Fiecare ascunzatoare primeste resurse cand zarul nimereste numarul de pe insula. Cu resursele primite, piratii construiesc alte ascunzatori, corabii sau cumpara carti de dezvoltare. Hotul este inlocuit de Piratul Fantoma. Primul jucator care construieste 7 ascunzatori termina jocul.

     

     

  • Articole similare