• Curatenia de primavara in biroul de acasa

     


    Pandemia ne-a schimbat stilul de viata aproape total astfel ca multi dintre noi am dat biroul pe sufragerie. Canapeaua a devenit, in lungile luni de lockdown, coltisorul ideal din casa. Cati dintre voi nu se instaleaza confortabil pe canapea si raman acolo cate e ziua de lunga, in timpul orelor de ”birou”, dar si dupa, cand canapeaua se dovedeste inestimabila pentru relaxare si savurarea unui film?

    Aceste obiceiuri au si efecte nedorite, pentru ca, oricat de atenti am fi, canapeaua, mai ales cand e din material textil, se si pateaza. Iar stralucirea soarelui de primavara ne face sa vedem cele mai mici imperfectiuni si sa ne dorim sa scapam de ele cat mai repede.

    Asa ca am intrebat in stanga si-n dreapta si va propunem cateva idei pentru a scapa usor de pete, fie ele de pe canapea sau saltea.

    De pe canapea:

    -          Incepe prin a aspira canapeaua pentru a înlătura praful, firimiturile etc

    -          Pentru curatarea petei propriu-zise, poti pregati o solutie amestecand o lingura de bicarbonat de sodiu cu o lingura de apa; aplica putina solutie intr-o zona mai putin expusa pentru a testa reactia materialului

    -          aplic-o pe pata si lasa sa actioneze 30 de minute, apoi aspira bicarbonatul. Daca nu ai bicarbonat in casa, desigur ca poti folosi si un detergent pentru textile

    -          urmeaza procesul de uscare – foloseste o carpa sau un prosop curat. Daca este vorba despre o suprafata mai mare, poti apela si la uscatorul de par.

    De pe saltea:

    O cescuta de amoniac te scoate din incurcatura. Amestec-o cu putin detergent, apoi sterge toata suprafata saltelei cu un burete inmuiat in aceasta substanta. Insista in zonele cele mai afectate si nu uita sa porti manusi ca sa nu iti afecteze pielea. Pentru uscare sterge suprafata de mia multe ori cu un prosop uscat, iar daca mai e nevoie, foloseste uscatorul de par.

    Eficient este si otetul, metoda folosita in continuare de bunici. Amesteca putin otet cu apa calda si putin deergent de vase, apoi curata suprafata afectata cu un burete inmuiat in aceasta solutie. Uscarea se face in acelasi mod, ideal ar fi sa tii salteaua intr-un loc uscat, aerisit, cel putin pana a doua zi.

  • Articole similare