• Locuri de iesit in natura in apropiere de Bucuresti

     


    Se apropie cu pasi repezi sezonul in care vom dori sa mergem cu familia sau prietenii la iarba verde si sa ne bucuram de aer curat si natura. Vestea buna este ca in jurul Bucurestiului sunt cateva locuri foarte frumoase pentru deconectare si bucuria iesirii din tumultul orasului. Iata cateva dintre acestea :

     

    Parcul palatului Mogosoaia. Vrei un loc in care sa gasesti si natura si cultura ? Ei bine, aici se imbina toate foarte armonios : padure, lac, gradini, expozitii de arta, monumente. Poti incepe prin a te bucura de soare si natura, a savura bunatati din cosuletul adus de acasa, si poti sfarsi prin a vizita gradinile si monumentele din curtea palatului.

     

    Parcul natural Vacaresti. De cativa ani, datorita activitatii unor organizatii neguvernamentale, parcul natural Vacaresti a devenit un punct de atractie pentru iubitorii de natura. Prin bogatia faunei si a florei, parcul Vacaresti este o comoara naturala de explorat in orice anotimp. Dincolo de birdwatching – parcul are peste 170 de specii de pasari - , in parc mai poti face plimbari cu bicicleta sau te poti inscrie intr-un tur ghidat al parcului.

     

    Padurea Comana. Comana a devenit in ultimii ani un punct de atractie pentru bucurestenii in cautare de natura si liniste. Chiar daca este posibil ca liniste sa nu prea mai gasesti la Comana, padurea ramane la fel de frumoasa, iar parcul natural Comana este imens, deci gasirea unei oaze de liniste nu este imposibila.

     

    Padurea Bicu. Situata in apropiere de comuna Chiajna, padurea poate fi accesibila cu masina, parasind autostrada la prima iesire, pe soseaua de centura. Locul este ideal pentru picnic si pentru o tura de bicicleta off-road.

     

    Padurea Bolintin. Se afla in judetul Giurgiu si a devenit arie protejata, aceasta fiind cea mai mare padure de stejar din Romania. Tot aici veti gasi gorunul, carpenul, salcia si plopul alb. Si ca sa va starnim si mai mult interesul, trebuie sa stiti ca este o padure atestata documentar inca din evul mediu, de pe vremea lui Mircea cel Batran, parte a Cordrilor Vlasiei. Padurea gazduiesti cerbi lopatari, caprioare, mistreti si vulpi salbatice. Se ajunge usor, coborand de pe autostrada A1 la iesirea dintre Bolintin Deal.

     

    Padurea Raioasa. Este situata pe drumul spre Targoviste, la doar 6 km de Mogosoaia. Padurea este rezerva forestiera si floristica. Locul este foarte putin aglomerat si este placut pentru explorare.

     

  • Articole similare