• Ponturi pentru curatenia de primavara



    Primavara a sosit si, odata cu incalzirea vremii si cu zilele tot mai lungi si insorite, ne bucuram de tot ceea ce ea ne ofera. Odata cu schimbarea de anotimp, ne gandim, insa, ca si locuinta noastra ar avea nevoie de improspatare. Cutatenia de primavara poate fi mai usoara, mai prietenoasa cu mediul inconjurator si chiar si mai putin costisitoare, cu aceste ponturi pe care ti le oferim.

    Indepartati petele de pe robinete cu ajutorul unei lamai

    In aceasta primavara, faceti robinetele curate si stralucitoare frecand o jumatate de lamaie peste petele de pe ele. Acidul citric ajuta la eliminarea urmelor de apa dura.

    Tot cu ajutorul unei lamai puteti curata si cuptorul cu microunde.

    Taiati lamaia pe jumatate, stoarceti sucul intr-o cana si adaugati coaja in amestec. Asezati-o in cuptorul cu microunde, puneti-l in functiune timp de trei minute si lasati-l apoi sa stea timp de cinci minute fara a deschide usa. Aburul va inmuia murdaria depusa pe peretii cuptorului, astfel incat il veti putea sterge cu mult mai putin efort.

    Folositi otet alb pentru a indeparta depunerile de pe capul de dus

    Cautati modalitati mai naturale de a va curata baia? Otetul poate dizolva depozitele minerale care se acumuleaza in capul de dus in timp, provocand o presiune redusa si scaderea debitului de apa. Umpleti o punga de plastic cu otet alb, fixati-o peste dus cu o banda de cauciuc si lasati-o peste noapte. A doua zi, lasati apa sa curga timp de 30 de secunde inainte de a folosi dusul, pentru ca mirosul de otet sa fie si el indepartat.

    Curatati chiuvetele din otel inoxidabil cu bicarbonat de sodiu

    Pur si simplu udati chiuveta si robinetul, presarati bicarbonat si frecati cu un burete. Daca aveti nevoie de o putere mai mare de curatare, adaugati sare in bicarbonat de sodiu.

    Curatati-va gratarul cu o ceapa

    Odata cu incalzirea vremii, abia asteptam sa folosim din nou gratarul. Insa, mai intai, este nevoie sa il curatam. Mai intai, incalziti-l si pulverizati otet alb pe gratar pentru a ajuta la slabirea reziduurilor. Apoi, frecati ferm zona folosind o jumatate de ceapa. Acidul din ceapa va indeparta cu usurinta resturile ramase.

  • Articole similare