• 3 seriale de vazut pe Netflix si HBO in vacanta de Craciun

     

    Sunt multe zile libere care ne asteapta inainte, si cum anul acesta prea multe vizite si party-uri cu prietenii sau familia nu vom putea face, cumva trebuie sa ne omoram timpul liber. Si ce poate fi mai la indemana decat butonul de Netflix sau canalul de HBO GO ? Iata cateva filme si seriale care noua ne-au placut si pe care vi le recomandam si voua:

     

    Undoing (tradus in romana De la Inceput) – o mini serie marca HBO, in acelasi stil si cu acelasi scenarist, David E.Kelly,  care a creat si seria premiata cu Grammy, Marile Minciuni nevinovate. Undoing este un thriller fin psihologic, in care viata unui cuplu aparent perfect, cu o viata tihnita in apartamentul lor somptuos din Manhattan, Grace si Jonathan Fraser (Nicole Kidman si Hugh Grant), cu un fiu talentat, Henry (Noah Jupe), este data peste cap de o crima, a carei victima este mama atragatoare si misterioasa a unuia dintre colegii de scoala ai lui Henry. Cand toate dovezile duc spre Jonathan ca principal suspect si devoalat ca amant secret al victimei, scenariul incepe sa fie atat de bine dozat, incat ajungi sa banuiesti si sa crezi ca oricare dintre personajele filmului ar putea fi vinovatul. Tensiunea are un crescendo aproape insuportabil, iar jocul actorilor este convingator. Un alt punct forte al serialului este modul de filmare si evidentierea starilor psihologice prin care trec personajele. Acum el este disponibil cu toate cele 6 episoade, asa ca puteti sa-l vedeti pe nerasuflate, dintr-o singura vizionare.

     

    Ethos (tradus in romana Ne-am intalnit in Istanbul) – un serial turcesc complex, neasteptat prin profunzimea cu care trateaza doua teme importante. Prima priveste clivajul mistuitor din societatea turca care separa populatia laica, progresista, occidentala de populatia clericala, captiva unui model traditionalist, care pare sa-i condamne la ignoranta. Doar pare, pentru ca serialul intinde punti neasteptate intre cele doua lumi, le suprinde cu gratie vulnerabilitatile si cliseele si le pune o oglinda, astfel incat, la final, acceptarea sa fie unica solutie pentru convietuire. Cea de-a doua tema importanta este echilibrul emotional si usurinta cu care il putem pierde. Personajele sunt fiecare in parte de o tristete si singuratate sfasietoare, indiferent de cat de bogati sau saraci sunt. Serialul o are in centru pe tanara Meryem, o femeie simpla, din ruralul turcesc, care face curat in casa lui Sinan, un barbat din middle-upper class-ul din Istanbul. Dintr-un motiv necunoscut si care nu are legatura cu starea ei de sanatate, Meryem lesina si lesina des, in cele mai neasteptate situatii. La sugestia inteleptului satului, Hogea, dar fara aprobarea finala a acestuia si a fratelui, cu care locuieste si care este prins intr-o casnicie nefericita, alaturi de sotia sa care sufera de o depresie sora cu nebunia, Meryem ia decizia neaspteptata de a merge la psihoterapie in Istanbul. Relatia ei cu psihoterapeutul, o femeie laica, dintr-o familie bogata, cu studii la universitati din strainatate, pune o lupa prejudecatilor de ambele parti dar si umanitatii care ne uneste. Filmul este extrem de bine filmat, cadrele sunt frumoase, aproape ca un tablou in fata caruia te emotionezi. Gesturile simple dar profund umane, interioarele si emotiile personajelor au un impact puternic asupra oricui il vede.

     

    Oameni normali – spune povestea de dragoste, tradare si suferinta a doi adolescenti din Irlanda. Serialul este o adaptare a celebrei carti cu acelasi nume, scrisa de Sally Rooney, devenita bestseller european. Serialul are 12 episoade, fiecare de cate 30 de minute, ceea ce il face rapid de vazut. Marianne este fata desteapta, ironica, sfidatoare, bogata dar foarte singura care se indragosteste de Connor, baiatul popular, bun, sportiv dar fara prea multa incredere in el. Povestea lor porneste in liceu si este urmarita de-a lungul celor patru ani de facultate, ani in care cei doi se formeaza pentru viata si dau piept cu incercarile si marea provocare a maturizarii emotionale. Filmul suprinde foarte bine framantarile adolescentei, extazul si bulversarile primei iubiri. Este un film in care iti recunosti cu usurinta agonia primei iubiri si zvarcolirile devenirii.

  • Articole similare