• Cum iti petreci timpul liber de sarbatori fara riscul de a te imbolnavi si a-i imbolnavi pe ceilalti


    Craciunul a fost dintotdeauna un timp al familiei, al prietenilor dragi, al meselor festive, galagioase si vesele, unde trei randuri de generatii se intalnesc, isi vorbesc si isi daruiesc. Acest moment de reuniune si bucurie pe care il asteptam tot anul, de data acesta trebuie sa fie diferit. Bunicii si parintii nostri au nevoie ca in acest an sa fie invaluiti de grija si protectia noastra. Iar acum, cand stim ca virusul se transmite in primul rand in grupuri care se vad in spatii inchise, rolul nostru este de a-i feri de orice risc. Chiar daca nu vom mai organiza mese mari unde toata familia petrece timp impreuna, zilele libere din preajma Craciunului pot fi petrecute intr-un mod agreabil. Iata cateva idei:

    Plimbari lungi in natura. Zilele de Craciun se anunta senine si cu temperaturi placute in toata tara, asa ca ideea de a face un pic de miscare in aer liber nu poate decat sa-ti aduca un surplus de energie, mai ales dupa mesele mai bogate ca de obicei. Nu te gandi la calatorii lungi si drumuri aglomerate! Propune-ti sa ajungi in cel mai apropiat colt de natura, ca este un deal, o padurice, o liziera, un ochi de lac. Plimba-te, observa cum s-a transformat natura, observa pasarile ramase peste iarna, conecteaza-te la ce este viu. Vei simti o imensa caldura, liniste si bucurie, emotii care vin natural, fara planuri si aranjamente speciale.

    Lectura. Acesta este timpul perfect pentru a recupera din timpul dedicat lecturii. Cu siguranta si pe raftul sau noptiera ta s-au adunat carti cumparate si neincepute sau carti incepute si neterminate. In plus, sfarsitul acesta de an a adus in librarii cateva titluri mult asteptate, printre care cartea de amintiri a fostului presedinte american Barack Obama. Intitulata Taramul Fagaduintei, aceasta se anunta de pe acum un bestseller al anului 2021.

    Un pic mai mult binge watching. 2020 va ramane in amintirea multora anul in care au inrosit Netflixul si HBO-ul. Iar daca deja stii cum sta treaba pe aceste canale, nu iti ramane decat sa sapi si mai mult dupa seriale si filme. Avem si noi cateva recomandari pentru acest final de an, unele in ton cu Craciunul, altele nu: Un Print de Craciun, Polar Express, Klaus, Craciun in Orasel. Iar daca vrei sa incepi un serial care sa te acapareze cu totul, iata cateva prin care poate nu ai trecut: Ethos (Ne-am intalnit la Istanbul), To the lake, Ratched, Roadkill, Young Sheldon (HBO), The loudest voice (HBO), Little fires everywere (HBO).

    Gateste. Gatitul este placut si relaxant chiar daca nu o vei face pentru mesele cu prietenii sau familia. Incearca retete noi, care presupun timp si un pic mai mult efort. Asteptarea rezultatului final va merita din plin, iar tu iti vei gasi o activitate care iti va ocupa timpul, mintea si mainile.

    Conecteaza-te cu familia si prietenii. Chiar daca nu va puteti vedea asa cum ti-ai dori, poti fi apoape de cei pe care ii iubesti altfel. Faceti video call-uri, fa-le filmulete cu ceea ce ai gatit si trimite-le, scrie-le mesaje frumoase, arata-le ca le esti aproape, chiar daca departe. Toate acestea iti vor aduce si tie si lor o mare bucurie.

  • Articole similare