22 decembrie 2020

 

Hipermarketurile cora au fost certificate ca fiind spații sigure pentru cumpărături din punctul de vedere al implementării măsurilor de combatere a răspândirii noului coronavirus. Eticheta Safe Guard, eliberată de compania Bureau Veritas - lider mondial în servicii de certificare, atestă faptul că în rețeaua cora au fost implementate toate măsurile anti-Covid-19, în conformitate cu recomandările emise de Organizația Mondială a Sănătății, de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și de autoritățile din România.

 

„Este un pas important pentru noi deoarece confirmă tot ceea ce facem zilnic, de la debutul pandemiei, pentru ca hipermarketurile cora să respecte întru totul recomandările autorităților în ceea ce privește combaterea răspândirii noului coronavirus. Eticheta Safe Guard înseamnă că hipermarketurile cora sunt sigure din acest punct de vedere. Este o certificare pe care am obținut-o după un proces amplu de evaluare, care a analizat toate procesele care țin de activitatea noastră, de la recepția mărfurilor până la plasarea lor în magazin, de la instruirea personalului la implementarea măsurilor de distanțare și igienă în magazine. Procesul de certificare, desfășurat la cererea cora, confirmă în egală măsură faptul că bunele practici de igienă și de sănătate și securitate în muncă sunt implementate corect și în acord cu legislația”, a spus Cristina Mihalcea, Manager Calitate Operațional la cora România.

 

“Pentru a ne adapta la criza sanitară pe care o traversăm am dezvoltat eticheta „Safe Guard”, prin care avem capacitatea de a răspunde noilor așteptări ale societății noastre în ceea ce privește sănătatea și siguranța. Sănătatea și siguranța clienților, consumatorilor și angajaților au fost întotdeauna preocupările principale a companiei noastre și au devenit acum o prioritate absolută în acest nou normal. Prin auditarea hipermarketurilor cora ne-am asigurat că fiecare dintre noi poate merge la cumpărături într-un spațiu sigur”, a declarat Alexandru Vidu, CEO Bureau Veritas România.

În timpul procesului de evaluare, auditorii Bureau Veritas au verificat toate hipermarketurile cora, de la recepție până la depozite, zonele de trafic intens pe unde vin și pleacă angajații, dar și zonele de acces pentru publicul larg, zonele tehnice și depozitele de marfă. Au fost verificate toate sistemele și procedurile implementate ca să minimizeze riscul de contaminare cu SARS-CoV-2  și au fost analizate toate măsurile și echipamentele instalate pentru a respecta distanțarea fizică în hipermarketurile cora.

De asemenea, au fost verificate procedurile stabilite pentru curățarea și igienizarea suprafețelor, precum kitul de igienizare pe care compania l-a pus la dispoziția angajaților.

 

 

Măsurile anti-Covid-19 în vigoare în hipermarketurile cora

 

În toate hipermarketurile cora au fost implementate măsuri speciale de combatere a răspândirii noului coronavirus: 

 

 

- Amplasarea de dispensere cu soluții antibacteriene de curățare a mâinilor.

- Amplasarea de chiuvete pentru spălarea mâinilor.

- Amplasarea de panouri din plexiglas în zona caselor de marcat, pentru a limita interacțiunea client – casier.

- Amplasarea de buline în zona caselor de marcat pentru respectarea distanței dintre clienți.

- Intensificarea sesiunilor de curățare și dezinfectare a magazinelor.

- Informarea clienților, prin sistemul audio disponibil în magazin, asupra comportamentului adecvat în timpul cumpărăturilor, cum ar fi obligativitatea purtării corecte a măștilor de protecție și sfaturi privind igiena și distanțarea socială.

 

Pentru asigurarea unui flux optim, în zona caselor au fost montate dispozitive self-scan care, în paralel cu cele tradiționale, permit fluidizarea fluxului de clienți.

De asemenea, clientii cora pot comanda pe www.cora.ro si pot alege sa li se livreze acasa cumparaturile sau sa le recupereze din spatiul drive in doar 5 minute.

De asemenea, aplicația cora îi ajută pe clienți să petreacă mai puțin timp în magazin și să ajungă mai repede la produsele căutate.

 

 

Despre cora  România

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piața românească din 2003, grupul operează în prezent 11 hipermarketuri în București și în marile orașe. În 2013, cora a lansat platforma cora.ro, fiind primul mare lanț comercial cu livrare tip drive din România. Serviciul cora.ro cu livrare la domiciliu este disponibil în București, Constanța, Cluj, Bacău și Ploieşti, oferind consumatorilor posibilitatea să comande produsele preferate online. În plus, din 2020, serviciul coraExpress permite comenzi din aplicațiile Glovo și Food Panda cu livrare în mai puțin de 60 de minute. A fost lansată şi aplicaţia cora, pentru o experienţă îmbogăţită a consumatorului la locul de vânzare şi pentru o mai bună organizare a listei de cumpărături, dar şi a beneficiilor de fidelitate. Aceasta poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play. Filosofia cora România îi are în centru pe consumatori, cărora le oferă produse și servicii de calitate, la prețuri accesibile. cora România desfășoară și o intensă activitate de responsabilitate socială, implicându-se în proiecte de educație și sănătate în comunitățile din care face parte.

 

 

Despre Bureau Veritas

Principalele atu-uri ale Grupului Bureau Veritas sunt existenţa unei reţele internaţionale eficiente, cunoștinţe asupra regulamentelor & standardelor, portofoliul vast de servicii, expertiza tehnică recunoscută și personalul calificat, echipamentele & laboratoarele de primă clasă. În portofoliul vast şi echilibrat de servicii se regăsesc: industrie, inspecţii & verificări in-service, construcţii, certificare, commodities, produse de consum, servicii guvernamentale & comerţ internațional, marină & offshore.

 

 

Bureau Veritas în cifre 

 

• 77.000 de angajaţi în toată lumea 

• birouri deschise în peste 140 de țări 

• peste 400.000 de companii în portofoliu 

• peste 130.000 de certificate emise. 

 

www.bureauveritas.ro;  www.bvtraining.ro;  www.bureauveritas.com