• Cookies marmorate de sarbatori


    Nu-i asa ca si voua va plac cutiutele sau borcanele pline cu fursecuri de Craciun? Nu doar ca sunt delicioase, insa ele sunt spectaculos decorate in culorile Craciunului. Sentimenul pe care ni-l dau este de regasire, de acasa, de tihna. Va invitam sa le faceti si voi anul acesta pentru a intra in atmosfera magica a sarbatorilor si pentru a avea decoruri comestibile care ii va impresiona pe toti ai casei. Va lasam aici una din retetele de cookies grozave : 


    Ingrediente pentru 30 de cookies : 

    Aluat

    (250g) faina pentru prajituri

    (2g) praf de copt

    (1g) sare

    (110g) unt la temperatura camerei

    (70g) zahar

    1 ou

    (5g) extract de vanilie


    Pentru glazura

    (180g) zahar pudra cernut

    1 albus de ou

    (3ml) zeama de lamaie

    (1g) extract de migdale

    Colorant alimentar rosu 

    Colorant alimentar verde 


    Mod de preparare

    1. Intr-un bol se combina faina cu praful de copt si sarea

    2. Intr-un vas se mixeaza untul moale cu zaharul pana cand devine foarte cremos. Se adauga oul si se mixeaza bine. Se adauga si extractul de vanilie. Apoi, se adauga mixul de faina, sare si praf de copt, incorporandu-se bine. 

    3. Aluatul se inveleste in folie pentru frigider si se tine la rece pentru 2 ore. Daca va grabiti, il puteti tine la congelator pentru 30 de minute. Aluatul are nevoie sa fie tinut la rece pentru a fi mai usor de intins si apoi de decupat cu formele speciale de Craciun. 

    4. Preincalziti cuptorul la 190C. Asezati hartie de copt in 2 tavi. 

    5. Pe o masa de lucru presarati faina si intindeti cu sucitorul aluatul pana ajunge la o grosime de 3-6 mm. Folositi forme de Craciun pentru a decupa. Rulati aluatul si decupati, de cate ori este nevoie. 

    6. Coaceti timp de 9-11 minutes, pana devin aurii. 

    7. Lasati-le sa se raceasca complet. 

    8. Pregatirea glazurii. Mixati albusul spuma. Adaugati zaharul pudra si amestecati bine. Adaugati si zeama de lamaie si extractul de migdale, pana cand glazura devine lucioasa. 

    9. Puneti 2 lingurite de glazura intr-un castron si adaugati colorant rosu. Puneti alte 2 lingurite in alt castron si adaugati colorant verde. In cazul in care glazura este prea groasa, adaugati cativa stropi de apa. 

    10. Peste restul de glazura se stropeste cu glazura colorata, ambele culori. Pentru a crea un efect marmorat, amestecati usor cu o scobitoare. Fursecurile se dau prin glazura colorata, se scutura, se curata marginile cu un cutit. Se la fursecurile pe tave pana glazura se intareste usor. 


  • Articole similare