• Prima iarna a bebelusului


    Venirea iernii reprezinta pentru multi parinti un subiect de dileme si chiar de ingrijorare. Cat de des ii putem scoate la aer? Cum ii imbracam? Ce inseamna sa ii imbracam prea subtire sau prea gros? De multe ori suntem tentati sa preluam sfaturile ”din batrani”, adica metodele traditionale de gestionare a problemei, insa acest lucru s-ar putea sa nu fie intotdeauna cea mai potrivita idee. Iata ce spun recomandarile actuale ale medicilor pediatri.

    Odata ce temperatura scade sub zero grade, nu ar trebui sa-ti scoti copilul afara, cu exceptia calatoriilor rapide inainte si inapoi la masina. Chiar si atunci cand este peste zero grade, viscolul poate fi periculos pentru sanatatea copilului. „Nou-nascutii si sugarii nu au inca capacitatea de a-si regla singuri temperatura de baza”, spune Janice Montague, MD, director de pediatrie la Good Samaritan Hospital, membru al Westchester Health Network din Suffern, NY, citata de parents.com. Ea recomanda limitarea expunerii la elementele reci la cateva minute.

    Pentru zilele cu vreme frumoasa, iata regulile de baza:

    Este bine sa imbraci copilul cu mai multe straturi de imbracaminte, in locul unei singure haine groase.

    Stratul inferior poate fi strans pe corp, cum ar fi colanti si un body. Pe deasupra, puteti pune un alt strat de pantaloni si o bluza cu maneca lunga. Terminati cu o jacheta, palarie, manusi si incaltaminte calduroasa, pentru a mentine mainile si picioarele calde

    Atunci cand mergeti cu masina, scoateti haina de exterior copilului. Este bine sa faceti acest lucru atat pentru a evita supraincalzirea, cat si pentru a va asigura ca este bine asezat in scoica, iar centurile de siguranta functioneaza la parametri optimi.

    Sistemele de purtare sunt o modalitate excelenta de a va folosi caldura corporala pentru a oferi confort suplimentar bebelusului pe vreme rece - dar probabil ca, in acest caz, nu va avea nevoie de un pulover suplimentar.

  • Articole similare