• Gluhwein: Cum sa prepari la tine acasa vin fiert ca in Germania


    Vinul fiert este o veche traditie pentru germani, care il numesc Gluhwein. Daca ai fost vreodata la un targ de Craciun in Germania, cu siguranta te-ai bucurat de aroma sa inconfundabila. Intre Gluhwein si nivul fiert pe care obisnuim sa il preparam in Romania exista, desigur, asemanari, insa si unele deosebiri. Chiar daca anul acesta targurile de Craciun sunt inchise, merita sa incerci sa prepari Gluhwein la tine acasa. Se asorteaza perfect cu primele zapezi, dar si cu sarbatoarea Craciunului. Iata reteta:

    INGREDIENTE

    1/2 portocala medie

    3/4 cana apa

    1/4 cana de zahar turbinado sau granulat

    20 cuisoare intregi

    2 batoane de scortisoara

    2 ”stele” de anason intregi

    1 sticla (750 mililitri) de vin rosu sec

    Rom sau amaretto, pentru servire (optional)

    Folosind un decojitor de legume, scoateti coaja de la portocala in benzi late, avand grija sa evitati pelicula alba. Puneti deoparte. Stoarceti portocala de suc.

    Combinati apa si zaharul intr-o cratita mare si fierbeti pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Reduceti focul si adaugati cuisoare, scortisoara, ”stelele” de anason, coaja de portocala si sucul de portocala. Fierbeti pana se formeaza un sirop parfumat, aproximativ 1 minut.

    Reduceti focul si adaugati vinul. Lasati-l sa fiarba la foc mic, timp de cel putin 20 de minute. .

    Se strecoara si se serveste in cani mici, adaugand o lovitura de rom sau amaretto si se orneaza cu coaja de portocala si anason stelat, daca se doreste.

  • Articole similare