• Cearcanele. Metode pentru a scapa de ele





    De cand purtam cu totii masca si ochii au devenit partea fetei cu care comunicam cel mai mult, cearcanele, pe care obisnuiam sa le ignoram, au devenit un aspect de maxima preocupare. Ce stim despre cearcane este ca o anumita tendinta genetica cumulata cu inaintarea in varsta rezulta la anumite persoane in formarea de cearcane intens colorate sau cu pungi. Cearcanele sunt potentate de oboseala, diverse alergii precum rinita, dermatita de contact sau atopica, expunerea necontrolata la soare sau deshidratarea. Persoanele cu pielea mai inchisa au o predispozitie accentuata in a dezvolta cearcane odata cu inaintarea in varsta. Chiar daca niciuna din cele doua cauze nu poate fi complet eliminata, exista lucruri pe care le putem face pentru ameliorarea aspectului cearcanelor noastre.

    Somnul. Oboseala si lipsa somnului accentueaza foarte mult cearcanele si da pielii o anumita paloare care le evidentiaza. Asadar, pentru estomparea cearcanelor este important sa ai un somn odihnitor de 7-8 ore. Inainte de a merge la culcare asigura-te ca fata este corect curatata si hidratata. De asemenea, in timpul somnului poti apela la diverse practici de ridicare a capului pe mai multe perne, care ajuta la drenarea lichidului constituit in pungi sub ochi.

    Aplicarea unor comprese reci. De multe ori, dilatarea unor vase de sange foarte fine face ca portiunea de piele de sub ochi sa para mai inchisa la culoare. Prin aplicare unor comprese cu apa rece, prin efectul de constrictie, acea colorare neplacuta poate disparea.

    Expunerea la soare. Persoanele care au tendinta accentuata de a dezvolta cearcane sunt sfatuite sa aiba o expunere controlata la soare, prin aplicare de creme protectoare cu factor UV mare si respectarea orelor de expunere.

    Cremele. In cazul in care problema cearcanelor a devenit presanta, este timpul pentru masuri mai ferme. In acest sens, exista creme dermatocosmetice pentru ingrijirea pielii din jurul ochilor care contin cafeina, vitamina E, aloe, retinol sau acid hyaluronic, a caror combinatie ajuta mult la estomparea cearcanelor.

    In acelasi timp, puteti apela la tratamente suta la suta naturale. Din filme sau de la mamele si bunicile noastre, am vazut ca feliile de castravete aplicate sub ochi fac pielea din jurul acestora mai ferma si mai neteda. Alte ingrediente de mare folos in lupta cu cearcanele sunt uleiul de migdale, vitamina E si K. Aplicarea este foarte simpla, pur si simplu amestecati parti egale de ulei de migdale si vitamina E si tamponati bine zona. Lasati sa intre in piele toata noapte iar dimineata curatati zona. Acelasi principiu se aplica si in cazul combinarii cafeinei obtinute prin inmuierea in apa calda a doua plicuri de ceai negru cu vitamina K. De altfel, pliculete de ceai negru inmuiate si racite se pot aplica si singure, asemeni feliilor de castravete.


  • Articole similare