• Un Craciun altfel, insa poate chiar mai frumos si mai plin de suflet

     




    Anul acesta, stim deja ca vom avea un Craciun altfel, din cauza situatiei epidemiologice. Il vom petrece doar cu cei mai apropiati dintre membrii familiei, vom renunta la petrecerile fastuoase si la mesele pline de oaspeti. Poate ca multi dintre noi ne-am simtit intristrati de aceste precautii necesare, insa, daca ne schimbam optica, putem descoperi ca acest Craciun are sansa de a deveni cel mai plin de bunatate si de suflet dintre toate cele de pana acum. Iata cateva sugestii de a transforma aceasta sarbatoare intr-una plina de sens si de umanitate.

    Primul nostru gand, cand vine vorba despre Craciun este, in mod absolut firesc, la copii. Ei nu vor avea parte, anul acesta, de traditionala serbare de la scoala sau de la gradinita, unde Mosul venea mereu sa le aduca daruri. Le putem explica acest lucru si intr-un mod pozitiv: de data aceasta, ei sunt cei care pot deveni spiridusii Mosului si pot trimite un cadou prin curier unui coleg, unui prieten sau, de ce nu, unui copil defavorizat. Daca vrei cauta pe internet si pe retelele sociale, vei descoperi multe organizatii umanitare care organizeaza campanii de donatii pentru copiii care nici in anii trecuti poate ca nu simteau bucuria de a primi un cadou generos de Craciun. Copilul tau cu siguranta se va bucura sa afle ca il poate ajuta pe Mos Craciun intr-un fel atat de frumos si de generos, contribuind la o astfel de campanie.

    La fel si noi, cei mari, putem sa ne amintim care sunt esenta si spiritul adevarat ale acestei sarbatori. Ne putem implica, la randul nostru, intr-o campanie de donatii, ne putem face timp sa alegem cadouri frumoase pentru cei dragi sau, de ce nu, anul acesta avem ragazul sa facem niste gesturi deosebite pentru cei dragi. De exemplu, sa le scriem cu mana noastra scrisori celor dragi, pe care de data aceasta nu-i vom avea in preajma, si sa le trimitem cu ajutorul Postei sau al serviciilor de curierat. Farmecul unui plic primit direct acasa si al unui mesaj scris din inima, cu stilou si cerneala, asa cum se facea in vremurile de odinioara, va fi cu siguranta mai mare decat al unui sms sau al unui e-mail.

    In plus, darul nostru isi va gasi cu siguranta locul in cutia de amintiri a destinatarului, care va simti emotia acestui gest pentru mult timp de acum inainte, chiar si atunci cand pandemia se va sfarsi, iar Craciunurile noastre vor deveni, din nou, asa cum le stiam

  • Articole similare